Zadarska policija uhitila je dvojicu Zagrepčana koji su uz krivotvorene dokumente za više od milijun i pol kuna 68-godišnjm Zadraninu prodali tuđe zemljište u Petrčanima, doznaje se u policiji.

Prevarantski dvojac policija sumnjiči da su u kolovozu prošle godine pribavili podatke o vlasništvu građevinskog zemljišta uz more u Petrčanima, inače u vlasništvu 48-godišnjaka. Nakon toga su pribavili krivotvorenu osobnu iskaznicu na ime pravog vlasnika te zemljište oglasili za prodaju, izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici.

 

  • “U studenom prošle godine 57-godišnjak se lažno predstavljao kao vlasnik zemljišta te je sa 68-godišnjim kupcem uz pomoć krivotvorene iskaznice sklopio kupoprodajni ugovor. Pri tom je primio kupoprodajnu cijenu u iznosu od preko milijun i pol kuna. Nakon dovršenog istraživanja, 50-godišnjak i 57-godišnjak su uz kaznenu prijavu zbog krivotvorenja isprave i prijevare privedeni sucu istrage Županijskog suda u Zadru”, kažu u policiji.

 

Prema pisanju medija pravi vlasnik zemljišta živi u SAD-u. Večernji list doznaje da je za prevaru doznao u srpnju kada se vratio u Hrvatsku i vidio da se njegovo zemljište priprema za gradnju.

Komentiraj

FOTO: HINA / Zvonimir KUHTIĆ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.