Policija je u ponedjeljak pozvala građane na oprez prilikom sklapanja raznih pretplatničkih ugovora, a naročito na to da ugovore ne potpisuju nepoznatim ili slabo poznatim osobama.

Upozorenje građanima uslijedilo je pošto je primorsko-goranska policija prošlih dana zaprimila prijave dvoje građana, u dobi od 83 i 21 godine, koji su oštećeni takvim kaznenim djelima prijevare.

Oni su za druge osobe u trgovinama u Rijeci i Krku potpisali ugovor o korištenju telekomunikacijskih usluga i kupnji mobitela, nakon čega su stvarni korisnici usluga i mobilnih uređaja nestali u nepoznatom smjeru.

Procjenjuje se da su građani, čiji su potpisi na ugovorima, sveukupno oštećeni za oko 18 tisuća kuna.

Policija poziva građane da budu posebno oprezni i ne nasjedaju na razne oblike prijevara kojima počinitelji nastoje ostvariti protupravnu imovinsku korist te da svoje osobne podatke ne čine dostupnima drugim osobama.

Građanima se savjetuje da prije potpisivanja ugovora, obrazaca i sličnih papira dobro provjere o čemu se zaista radi i tako izbjegnu nepotrebne troškove i materijalnu štetu.

Komentiraj

FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.