Veljko Mršić je novi trener hrvatskog košarkaškog prvaka Cedevite, objavljeno je na web-stranici zagrebačkog kluba.

Mršić je posljednje dvije sezone bio prvi asistent Jasmina Repeše koji je prije nekoliko dana otišao za trenera u talijanski u EA7 Emporio Armani Milano. Mršić (44) je bivši hrvatski reprezentativac, koji je igrao za Cibonu, Žalgiris, Varese, Olimpiakos, Milano, Split i turski Ulker, a kao trener je vodio Varese, Split i Cibonu.

U klubu već tri godine

“Sve se odigralo vrlo brzo, ukazano mi je povjerenje što je velika čast i meni obaveza da klub podignemo na još višu razinu, najmanje da zadržimo ove uspjehe koje smo imali posljednjih sezona. Već sam tri godine u klubu, jako dobro poznajem situaciju u momčadi, klupske odnose a i ljudi u klubu mene jako dobro poznaju. Neće nam trebati puno vremena da povežemo konce i posložimo momčad onako kako svi želimo. Pod tim mislim da pokušamo smanjiti oscilacije koje smo prošle sezone imali i automatski igru dignemo za još jednu stepenicu više”, kazao je Mršić, koji je dodao kako su već definirane pozicije igrača koje će dovoditi.

 

  • Veljko Mršić je novi trener hrvatskog košarkaškog prvaka Cedevite
  • Mršić je posljednje dvije sezone bio prvi asistent Jasmina Repeše

“To je pozitivna stvar jer neće biti velikih turbulencija, ideje koje su imali bivši trener Repeša i sportski direktor Matej Mamić proteklih tjedana su na tragu mojih razmišljanja. Možda će biti nekih malih razlika u igračima koje ćemo dovoditi što je stvar osobnih afiniteta, a pojačat ćemo stručni stožer s još jednim stručnjakom. Riječ je o velikom igračkom, pa trenerskom imenu s kojim smo u završnici pregovora. Govorimo o strancu a dok ne potpišemo ugovor ne bih ga imenovao”, kazao je novi trener Cedevite, koji je trenutno na odmoru na Korčuli.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.