U srijedu nešto poslije 11 sati u Ulici Hrvatske Republike, u središtu Osijeka dogodila se policijska brutalnost. Policajac krupnije tjelesne građe srušio je ženu srednje dobi na pod i stavio joj lisice. Kako očevici tvrde, žena je prelazila cestu dok je bilo crveno svjetlo na semaforu, prenosi Glas Slavonije.

Nakon što je prešla cestu, za ženom je odmah došao policajac od nekih 130 kilograma i pitao je zna li što je učinila. Žena je nešto odgovorila i krenula dalje, no policajac ju je sustigao, svom težinom se bacio na nju, srušio je na beton i vezao lisicama. Žena je navodno  zapomagala “U pomoć ljudi. Pomozite mi!”. Skupilo se mnogo ljudi koji su tražili od policajca da ju pusti. Jedan mladić se obratio policajcu te mu rekao da ustane s te nesretne žene, a policajac mu je odgovorio: “Makni se! Hoćeš da i tebe privedem?”. Policajcu u intervenciji ubrzo su se pridružili i kolege koji su mu pomogli u odvođenju žene u policijsko vozilo.

– Da je napravila ne znam što, nije u redu da policajac tako skače po ženi. Kad ju je srušio, kleknuo je na nju, a ona je zapomagala. Kada joj je stavio lisice žena se, očito šokirana, pokušala oteti, ali joj je tako zavrnuo ruku da mislim da joj je rame iskočilo. Ovo je prestrašno. Vidjela sam da se radi o ženici koja baš i nije neka opasnost za okolinu. Bila je skromno odjevena i imala je tenisice na nogama. Sigurno i nema novac za kaznu zato što je prešla cestu kad je bilo crveno. Da je bila kakva mlađa žena, dotjerana i u štiklama, policajac zasigurno ne bi tako skočio na nju, nego bi joj možda i oprostio što je prešla cestu kada nije trebalo – kaže Osječanka koja je svjedočila cijelom slučaju.

https://www.youtube.com/watch?v=3ayLqn90QOQ

Komentiraj