Dragan Vasiljković je dobio cimera u ćeliji splitskog zatvora. Njegov novi cimer je Dragan Paravinja, kojem idući tjedan počinje treće suđenje za teško ubojstvo i pokušaj silovanja maloljetne Antonije Bilić iz Drniša. Dragan Paravinja je na početku godine prebačen iz zagrebačkog u splitski zatvor. Ispočetka je bio smješten u ćeliji s nekoliko pritvorenika, a nakon toga je prebačen u sobu kapetana Dragana. Vasiljković je dosad bio sam, prvenstveno iz sigurnosnih razloga.

Procjena zatvorske uprave je kako će prije imati konflikt sa okolinom, nego međusobno. Osim što dijele istu ćeliju, Paravinja i Vasiljković zajedno šetaju po zatvorskom krugu, prenosi portal Index.

Odvjetnik Dragana Paravinje, Željko Gulišija, nije dobio informaciju da mu se klijent premjestio u ćeliju zasigurno najpoznatijeg pritvorenika splitskog zatvora.

Dragan Vasiljković je nedavno optužen za ratni zločin nad civilima i ratnim zarobljenicima. Njegova optužnica ima pet točaka, a kapetan Dragan tvrdi da mu je postupak montiran iz šovinističkih pobuda. Sud mu je odbio izlazak na slobodu u zamjenu za pet milijuna kuna jamčevine.

Komentiraj