20-godišnji maneken Mateo G. preminuo je u subotu poslijepodne, nakon što mu je pozlilo u stanu kojeg koristi 43-godišnji E. F. Š. na zagrebačkim Ravnicama. U stan su došli nakon izlaska u noćni klub u centru Zagreba, gdje su konzumirali razne vrste droga, prenosi 24sata.

Mladiću je pozlilo u subotu oko 14 sati, a ostali su se uspaničili, te su ga spustili u prizemlje stambene zgrade i ostavili na stepenicama. Jedan od njih potom je pozvao Hitnu pomoć i policiju, navodeći da su mladića pronašli pred zgradom. Hitna pomoć nije ga uspjela reanimirati, te je proglasila smrt.

Policija je protiv E.F.Š. podigla kaznenu prijavu za nepružanje pomoći i za kazneno djelo omogućavanja trošenja droga. Završio je u istražnom zatvoru kako ne bi utjecao na svjedoke ili ponovio nešto slično. Policiji je od ranije poznat kao ovisnik o opojnim drogama.

Podigne li se nakon istrage protiv njega optužnica i završi li na sudu, prijeti mu dugogodišnja zatvorska kazna. Policija je prijavila još dvije osobe, koje su bile u stanu s E.F.Š.

Komentiraj