Dugometražni igrani film Katarine Zrinke Matijević “Trampolin”, najavljen kao “film o ljubavi, ali ne i ljubavni film”, premijerno će u utorak navečer biti prikazan u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema.

Film je prvi put prikazan na Pulskom filmskom festivalu, nakon čega su uslijedila gostovanja na Zagreb Film Festivalu i nizu međunarodnih festivala, a u hrvatskim kinima počinje se prikazivati od četvrtka 9. ožujka.

Film prati tri ženska lika koja imaju puno više zajedničkog nego što to na prvi pogled djeluje. U središtu je sedmogodišnja Lina koja bježi od nasilne majke te utjehu pronalazi u tinejdžerici Niki i četrdesetgodišnjoj učiteljici ritmike Nikolini, koje poput ogledala zrcale njezinu moguću budućnost.

Njihovi se likovi isprepliću u sličnoj životnoj sudbini, a kroz svoje susrete raskrinkavaju tajnu o bolnim rascjepima unutar svojih obitelji, ističe se u najavi filma.

“Trampolin” preispituje mračne i ustrašene, nježne i podržavajuće, krhke i jake slojeve odnosa između majki i kćeri, film o bezuvjetnoj roditeljskoj ljubavi koja često postane uvjetovana, o ožiljcima koji ostaju u nama dugo nakon što masnice izblijede i na kraju o hrabrim ženama koje preuzmu svoj život u svoje ruke, dodaje se.

Po riječima redateljice, tim je filmom željela i razbiti stereotip o tome da su zlostavljači uvijek muškarci, da je nasilje najčešće vezano uz siromašne ili manje obrazovane slojeve društva, ali i da se zlostavljača promatra kao nekoga kome treba pomoć.

U glavnim ulogama su Franka Mikolaci, Tena Nemet Brankov i Marija Tadić, a u ostalima Lana Barić, Frano Mašković, Asja Jovanović, Nina Violić, Igor Kovač i Enes Vejzović.

Tena Nemet Brankov za tu je sporednu ulogu na Pulskom filmskom festivalu nagrađena Zlatnom arenom.

Direktor fotografije je Vjeran Hrpka, montažerka Ana Štulina, scenograf Mario Ivezić, kostimografkinja Katarina Zaninović, dizajner zvuka Ivan Zelić, a maskerica Iva Kurobasa.

Film je nastao u produkciji Interfilma i Hrvatske radiotelevizije, distribuira ga 2i film, a uz redateljicu scenarij potpisuju Pavlica Bajsić i Ivan Salaj.

Komentiraj