epa06660164 Liverpool's Dejan Lovren (L) in action against Manchester City's Leroy Sane (R) during the UEFA Champions League quarter final second leg match between Manchester City and FC Liverpool in Manchester, Britain, 10 April 2018. EPA/Nigel Roddis

Engleski nogometni premierligaši glasovali su protiv uvođenja Video Assistant Referee (VAR) tehnologije od sezone 2018/19.

Na sastanku u Londonu sudjelovali su predstavnici 20 klubova iz elitnog razreda engleskog nogometa i dogovorili su kako se treba nastaviti s tesitiranjem ovog sustava i iduće godine kako bi se uklonili svi nedostaci.

Za uvođenje VAR-a već iduće sezone u Premiership trebalo je glasovati najmanje 14 klubova, no svi su glasovali protiv.

Sustav je ove sezone testiran u FA kupu, a iduće sezone testirat će se i u FA kupu i Liga kupu.

“Odluka je donesena nakon sveobuhvatne rasprave. Kao glavni problem VAR-a spominje se nedostatak komunikacije u procesu donošenja odluka za navijače na stadionu,” poručili su klubovi.

Komentiraj

FOTO:epa
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.