Na jučerašnjem sastanku predstavnika Mosta, Domoljubne koalicije i koalicije Hrvatska raste nije bilo govora o imenu budućeg mandatara iako je Božo Petrov sazvao sastanak na kojem bi se tri strane dogovorile o vodstvu tripartitne vlade.

Na iznenađenje timova Tomislava Karamarka i Zorana Milanovića, u središnjici Mosta dočekao ih je sporazum o budućoj suradnji za koji se očekivalo da će ga predstavnici dvije strane potpisati, navodi Novi list.

U dokumentu se zmeđu ostalog regulirala i podjela ministarstva u Vladi te pristanak na nestranačkog mandatara. Međutim, ni Karamarko ni Milanović, nisu bili spremni dati potpis kao ni načelan pristanak na dokument o kojem prethodno nisu raspravljali u svojim timovima.

U pozivu koji je Most i javno objavio sinoć je od 19 sati trebao početi usuglašavanje o nestranačkom mandataru, a najavljuje se da će one stranke koje formiraju Vladu definirati i one pozicije u Saboru. Ipak, u Mostu su očito odlučili promijeniti redoslijed usuglašavanja pa su prvo tražili dogovor oko svih ostalih ključnih pozicija, da bi se na kraju govorilo o budućem mandataru Vlade.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.