Tvrtka Sony predstavila je novi objektiv punog formata za E-mount fotoaparate, Planar T* FE 50mm F1.4 ZA (model SEL50F14Z).

Ovaj fiksni objektiv odlikuje veliki otvor blende od F1.4 koji pruža impresivni kontrast i izuzetnu rezoluciju duž cijelog kadra, od centra do kuteva, pri svim podešavanjima objektiva, čak i pri maksimalnom otvoru blende.

Inovativnu optičku strukturu čine izuzetno precizni AA (napredni asferični) i ED (ekstra niska disperzija) elementi od stakla koji umanjuju sferičnu i kromatsku aberaciju, kao i ZEISS T premaz koji umanjuje flare i ghosting efekte i postiže prepoznatljivu ZEISS jasnoću. Planar dizajn osigurava minimalnu distorziju…

Veliki otvor blende ovog modela pruža razinu osvjetljenja i brzine koji su naročito pogodni za fotografiranje pri slabom osvjetljenju ili noćnim uvjetima, ali i za bilježenje živopisnih portreta, dok kružni otvor blende s 11 krilaca daje prelijepi bokeh efekt.

Objektiv Sony FE 50mm F1.4 ZA je dizajniran tako da je otporan na prašinu i vlagu, a posjeduje i prsten za objektiv s prilagodljivim ON/OFF prekidačem i prekidačem za AF/MF režim fokusa.

Ovaj model koristi prstenasti SSM (Super Sonic wave Motor) sistem koji omogućava brzo, precizno i gotovo nečujno fokusiranje, koje je posebno korisno za snimanje video materijala.

Isporuke novog Sony FE 50mm F1.4 ZA su počele…

Sony FE 50mm F1.4 ZA
Sony FE 50mm F1.4 ZA s prekidačem za AF/MF režim fokusa
Sony FE 50mm F1.4 ZA
Sony FE 50mm F1.4 ZA s prilagodljivim ON/OFF prekidačem

Komentiraj