Četiri četvrtka za redom tijekom srpnja i kolovoza putujuće zagrebačko kazalište “Teatar Gavran” izvest će u Malom Lošinju četiri svoje predstave, nastale prema tekstovima svoga stalnog autora, našeg najizvođenijeg suvremenog dramskog pisca Mire Gavrana.

To je druga sezona održavanja “Dana Teatra GAVRAN” u Malom Lošinju. Ovogodišnja kazališna revija počinje 23. srpnja izvedbom komedije “Pivo” u režiji Helene Buljan i interpretaciji Zlatka Ožbolta i Jakova Gavrana.

Na rasporedu je 30. srpnja monokomedija “Hotel Babilon”, u režiji Aide Bukvić i izvedbi glumice Mladene Gavran, koja u predstavi interpretira čak jedanaest različitih likova.

Potom će 6. kolovoza zaigrati prošlogodišnja uspješnica, komedija “Sladoled”, u režiji Borisa Svrtana, s Anom Vilenicom i Mladenom Gavran u glavnim ulogama.

Na kraju gostovanja putujećeg teatra, 13. kolovoza, bit će još jedna izvedba ovogodišnje premijere “Pivo”.

Sve predstave igraju na ljetnoj pozornici Gradske knjižnice i čitaonice Mali Lošinj s početkom u 21,30 sati, a gledatelji više informacija o predstavama i Teatru GAVRAN mogu dobiti na mrežnoj stranici na www.teatar-gavran.hr.

Teatar GAVRAN osnovali su prije trinaest godina u Zagrebu glumica Mladena Gavran i njezin suprug književnik Miro Gavran. Tijekom godina taj je putujući teatar odigrao brojne predstave diljem Hrvatske, a ovoga ljeta će u dva mjeseca izvesti 23 predstave. Pored stalnih zagrebačkih izvedbi u maloj dvorani Lisinski, kazalište nerijetko nastupa i u inozemstvu. Svake godine izvede po jednu premijeru te osamdeset do stotinu repriza. Prva premijerna izvedba bila im je monokomedija “Hotel Babilon”, koju je Mladena odigrala više od dvije stotine puta i za tu interpretaciju dobila više nagrada.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.