Posljednja premijera zagrebačkog kazališta Male scene u sezoni 2016./2017. bit će u petak 19. svibnja predstava “pazi.mazi.voli.” autorica Dine Vukelić i Nine Horvat u režiji Nore Krstulović, koja govori o važnosti odgovornog ponašanja prema kućnim ljubimcima.

Kako se ističe u najavi, kućni ljubimci i njihovi vlasnici stvaraju posebnu vezu. Takav odnos je iznimno važan za djecu koja su često zdravija i sretnija ako žive u obitelji s kućnim ljubimcem.

Bez obzira radi li se o odrastanju uz psa, macu ili ribicu, djeca također usvajaju razne oblike ponašanja, stoga je iznimno važno da od malih nogu nauče biti odgovorni vlasnici kućnih ljubimaca.

No, što sve treba imati na umu prije no što odlučite nabaviti kućnog ljubimca? Zašto je bolje udomiti, a ne kupiti psa? Kakve obveze i kakve radosti donosi briga o životinjama?

Predstava “pazi.mazi.voli.” pridonosi jačanju svijesti kod djece o brojnim prednostima suživota s kućnim ljubimcima, kao što su učenje izražavanja emocija, jačanje suosjećanja i osjećaja odgovornosti koji će ih pratiti tokom cijelog života.

“Tko je koga ‘izdresirao’ – pas ljude ili ljudi njega, te koja je veza između zaigranih pasa i pisanja zadaće, samo su neka od pitanja na koja odgovore kroz predstavu traže glavna lica – Juraj i Lea”, stoji u najavi.

Gledatelje kroz priču vodi pas lutalica Čupko, koji jednog dana upozna Juraja i Leu i okrene im život naglavačke. Zaigrani brat i sestra uz Čupkovu će pomoć shvatiti da životinje nisu igračke i mnogo naučiti o prijateljstvu, odgovornosti, pravilnom češkanju i bacanju loptica.

Sinopsis predstave prema narudžbi je napisala mlada autorica Dina Vukelić, a dramaturški ga je obradila višestruko nagrađivana suradnica Male scene – Nina Horvat.

Toplu priču o čovjekovom najvjernijem prijatelju na scenu su postavili Nora Krstulović i Vedran Peternel, osnivači kolektiva SKROZ.

Peternel je i autor glazbe te oblikovatelj zvuka, a SKROZ potpisuje i oblikovanje svjetla. Kostmografkinja je Lucija Smolčec, a likovno oblikovanje napravile su Klasja Habjan i Zita Nakić Vojnović.

Leu, Juraja i Čupka, igraju na audiciji odabrani glumci – Vanja Ćirić, Davor Kovač i Aleksandra Demše. U radu na predstavi sudjelovao je i pseći konzultantski tim kojeg čine Bowie, Luna i Tessa.

Komentiraj