Predsjedništvo Hrvatske seljačke stranke (HSS) u subotu je većinom glasova odbilo žalbu hrvatske EU parlamentarke i članice Glavnog odbora i Predsjedništva stranke Marijane Petir i  koprivničko-križevačkog župana Darka Korena na odluku o njihovoj suspenziji te je protiv njih pokrenulo postupak političke odgovornosti zbog opstrukcije prijevremenih parlamentarnih izbora.

Petir i Koren su dvoje od sedmero članova HSS-a koji su uložili žalbe na suspenziju i čije je žalbe Predsjedništvo stranke također odbilo.

Troje suspendiranih članova HSS-a nisu uložili žalbe, ali je Predsjedništvo stranke većinom glasova donijelo odluku da se i protiv njih pokreće postupak političke odgovornosti.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak rekao je da imaju još dosta suspendiranih članova, ali da je njihova situacija nešto bolja budući da nisu istupali u javnosti.

Komentiraj

FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.