HSP dr. Ante Starčević u subotu je na konferenciji za novinare predstavio kandidata za vinkovačkog gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima, predsjednika stranke Hrvoja Ničea koji je tom prigodom poručio da je spreman u tome slavonskom gradu napravit krupne i u kratkom vremenu vidljive promjene.

“Ako ne napravimo takve promjene dogodit će nam se situacija koju smo imali na izborima 1993. i 1997. godine kada su prognanici iz Vukovara, Tovarnika, Tordinaca i ostalih tada okupiranih mjesta glasovali za svoje gradonačelnike i načelnike te gradska i općinska vijeća u Vinkovcima, Rijeci i Zagrebu, a nama će se dogoditi identična takva situacija za četiri godine kada ćemo morati imati biračke kutije u Dublinu, Berlinu i ostalim europskim gradovima”, ustvrdio je  Niče.

Ocijenio je kako se ne može reći da se u Vinkovcima, u kojima je od Domovinskog rata na vlasti HDZ, proteklih godina ništa nije radilo na izgradnji infrastrukture, ali je činjenica, kako je naveo, da je u posljednjih dvadeset godina potrošeno više od dvije milijarde kuna proračunskih sredstava, ali bez očekivanih efekata.

“Vinkovci su 12. naselje po veličini u Hrvatskoj i ne trebaju ničiju samilost već uvažavanje projekata i ljudi”, rekao je Niče istaknuvši da će okosnicu izbornog programa HSP AS u Vinkovcima činit programi iz oblasti demografije, ekonomije i infrastrukture.

Komentiraj