Predsjednik Francuskog nogometnog saveza Noel Le Graet rekao je kako skandal sa ucjenjivanjem oko snimke seksa u koji su uključeni reprezentativci Karim benzema i Mathieu Valbuena neće štetiti savezu, već igračima.

Za nekoliko mjeseci Francuska je domaćin Europskog prvenstva, a napadač Real Madrida ispitan je u policiji zbog navodnog ucjenjivanja svog reprezenattivnog suigrača, nogometaša Lyona Mathieua Valbuene. Oba igrača izostavljena su sa popisa izbornika Didiera Deschampsa za prijateljske oglede protiv Njemačke u petak i Engleske u utorak.

Deschamps je rekao kako Valuena nije u dobrom mentalnom stanju zbog skandala, a izostanak Benzeme objasnio je ozljedom bedra. “Ovo je loše za oba igrača, ali ne i za savez”, rekao je Le Graet za Le Monde. “Iz perspektive saveza,l sve je spremno za Euro. Tehnički aspekti su na Deschampsu, organizacijski na Jacquesz Lambertu i nogometnom savezu, karte se prodaju kao lude, a sponzori su i dalje tu”, dodao je.

Istaknuo je kako bi bilo bolje da do skandala nije ni došlo, ali i dodao kako savez ne osjeća posljedice. “Nema brige”, zaključio je.

Komentiraj