FIFA-in predsjednički kandidat Gianni Infantino, sadašnji glavni tajnik UEFA-e, poručio ke kako bi zagovarao da se Svjetska prvenstva igraju u cijeloj regiji, a ne samo jednoj ili dvije zemlje, prenosi u utorak BBC. Ovaj je plan Infantino uključio u svoj manifest za predsjedničke izbore, koji će se održati 26. veljače.

Njegova ideja slijedi onu UEFa-e, koja je odlučila Europsko prvenstvo 2020. godine organizirati u 13 različitih država. “Svaka bi konfederacija morala čekati najmanje dvije godine prije nego što bi ponovno mogla organizirati natjecanje”, rekao je Infantino, dodajući kako bi to omogićilo rotaciju, te kako bi svaka konfederacija mogla biti organizator ovog natjecanja.

“Morali bi se pozabaviti i mogućnosti da Svjetsko prvenstvo ne organizira samo jedna ili dvije zemlje, već cijela regija, kako bi se mogućnost da uživaju u časti i beneficijama organizacije Svjetskog prvenstva mogla dati više zemalja”, dodao je.

Infantino je jedan od petorice kandidata za novog predsjednika FIFA-e. Osim njega, za mjesto predsjednika krovne svjetske nogometne organizacije natječu se Šeik Salman bin Ebrahim Al Khalifa iz Bahreina, Princ Ali Bin Al Hussein iz Jordana, Tokyo Sexwale iz Južnoafričke Republike i Francuz Jerome Champagne. Aktualni predsjednik Sepp Blatter suspendiran je na osam godina iz nogometa, a prošle je godine najavio odstupanje nakon novih predsjedničkih izbora.

Komentiraj

FOTO:EPA/ALI HAIDER
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.