Srbijansko Republičko izborno povjerenstvo u petak navečer je ždrijebom odredilo redoslijed kandidata na izbornom listiću za izbor predsjednika, a na prvom mjestu bit će bivši pučki pravobranitelj Saša Janković, kandidat skupine građana “Za Srbiju bez straha”, koji ima značajnu potporu oporbe, brojnih javnih ličnosti i civilnog društva.

Slijede nekadašnji šef diplomacije Vuk Jeremić na drugom mjestu kao kandidat skupine građana “Moramo bolje”, čelnik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović, vođa parlamentarnog oporbenog pokreta “Dosta je bilo” Saša Radulović, te Luka Maksimović, javnosti poznatiji kao Ljubiša Preletačevič Beli, politički šoumen koji je postao poznat na posljednjim lokalnim izborima ulaskom u Skupštinu općine Mladenovac, jedne od beogradskih gradskih općina.

Na šestom mjestu je Aleksandar Vučić, aktualni srbijanski premijer i kandidat vladajuće koalicije na čelu sa Srpskom naprednom strankom, čiji je i predsjednik.

Vođa konzervativnog pokreta Dveri Boško Obradović je na sedmom mjestu, a predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS)  Vojislav Šešelj je osmi.

Na devetom mjestu je predstavnik parlamementarne Demokratske stranke Srbije (DSS) Aleksandar Popović, a na rednom broju 10 bit će kandidat skupine građana “Za zdravu Srbiju” Milan Stamatović, gradonačelnik općine Čajetina na Zlatiboru.

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je na posljednjem, 11. mjestu, na glasačkom listiću za predsjedničke izbore u Srbiji, koji su zakazani za 2. travnja.

Komentiraj