Na poziv svoje malteške kolegice po dužnosti predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović boravit će od ponedjeljka do srijede u državnom posjetu Republici Malti, priopćeno je u  petak iz njezina Ureda.

Osim sastanka s predsjednicom Malte Marie-Louise Coleiro Preca, u glavnome gradu La Valletti hrvatska predsjednica će održati nekoliko radnih sastanaka.

Kako se dodaje u priopćenju Grabar-Kitarović će razgovarati se premijerom Josephom Muscatom i predsjednikom Zastupničkog doma malteškog parlamenta Angluom Farrugiom te s drugim osobama iz političkog i kulturnog života Republike Malte.

Riječ je o prvom državnom posjetu najvišeg hrvatskog dužnosnika Republici Malti, a koji je organiziran u vrijeme malteškog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Taj posjet hrvatske predsjednice Malti poklapa se s proslavom Dana Europe 9. svibnja.

Komentiraj

FOTO:EPA/JOHANNES SIMON / POOL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.