Premijer Tihomir Orešković održao je konferenciju za medije nakon sastanka s pripadnicima manjina. Na pitanje o smjeni smjeni ravnatelja SOA-e, premijer je kazao kako će o tome razgovarati i odlučivati s predsjednicom, piše Index.

“O Lozančiću ćemo predsjednica i ja zajedno odlučiti”, rekao je Orešković.

Nekoliko minuta kasnije iz Ureda predsjednice stigla je već potpisana odluka o razrješenju Dragana Lozančića s dužnosti ravnatelja SOA-e. U odluci piše i kako je ona proslijeđena Vladi.

Jandranka Kosor je na društvenoj mreži komentirala činjenicu da Orešković uopće nije znao da je Kolinda već potpisala smjenu:

“Kakvo poniženje za premijera! Dok on govori kako će zajedno donijeti odluku, s drugog brda presreće ga jednostrano priopćenje! Neviđeno”, napisala je, prenosi Index.

Idući tjedan će premijer Tihomir Orešković razmotriti i donijeti odluku o inicijativi predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović da se razriješi šefa Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Dragana Lozančića, potvrđeno je Hini iz Banskih dvora.

Odluku o razrješenju šefa SOA-e, temeljem zakona, supotpisuju premijer Tihomir Orešković i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, koja je to i učinila u petak poslijepodne i rješenje uputila u Vladu.

Komentiraj