Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je na 8. “Better Building Brunch-u” na temu “Hrvatska na putu razvoja zelene gradnje i zelene energije prema smjernicama COP21” u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, piše N1.

Govorila je i o premijeru Tihomiru Oreškoviću, od kojeg se očekuje kako bi ovaj tjedan mogao odlučiti o svom potpisu za smjenu Dragana Lozančića, šefa SOA-e.

Predsjednica je također rekla kako ona ostaje i dalje pri svojoj odluci. “Izgubila sam povjerenje u Lozančića”, kazala je Grabar-Kitarović. O razlogu razrješenja, odnosno gubitka povjerenja u Lozančića nije htjela govoriti, prenosi N1.

“Riječ je o nacionalnoj sigurnosti”, rekla je predsjednica kao razlog zašto ne može reći zašto je smijenila Dragana Lozančića.

“Pokrenula sam taj postupak sukladno zakonu. Ništa to neće promijeniti. O razlozima ne mogu govoriti zbog nacionalne sigurnosti, ali i prije izbora sam govorila da sam nezadovoljna radom službi. Premijer ima pravo ispitati, razmisliti, informirati se da donese odluku.”

Komentiraj