Državno odvjetništvo je u petak tražilo teške kazne za devetoricu antifašističkih aktivista optuženih za napad i paljenje policijskog automobila u Parizu 18. svibnja 2016., među kojima osam godina strogog zatvora za Švicarca Joachima Landwehra koji je u bijegu.

Snimke vozila, zapaljenog tijekom jedne manifestacije, kružile su internetom. Skupina osoba obučenih u crno, najčešće maskiranih lica, okružuje policijski automobil koji je zapeo u prometu u središtu Pariza. Lete projektili, razbijaju se stakla automobila.

Najteža kazna čeka Landwehra kojem se pripisuje ispaljivanje zapaljive rakete koji se nikada nije pojavio pred francuskim sudom.

Kazna od četiri godine zatvora je zatražena za Antonina Barnanosa, studenta sociologije (23), praunuka pisca Georges Bernanosa.

Za sve optužene je predložena trogodišnja zabrana sudjelovanja u prosvjedima.

Sud bi trebao obznaniti odluku 29. rujna.

Komentiraj

FOTO:Epa
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.