Tunižanin osumnjičen za napad kamionom u kojem je ubijeno 12 ljudi na berlinskom Božićnom sajmu prošlog tjedna izgleda da je prošao kroz francuski grad Lyon dok je bježao u Italiju, rekao je u ponedjeljak francuski pravosudni izvor.

Snimka s video nadzora pokazuje Anisa Amrija u četvrtak na željezničkom kolodvoru Lyon-Part-Dieu, a  dužnosnici vjeruju kako je upravo na tom kolodvoru on kupio kartu za Chambery, rekao je izvor, između Lyona i talijanske granice.

Amri je ubijen u blizini Milana u Italiji ujutro u petak nakon što je potegnuo pištolj na policajce koji su mu zatražili osobne dokumente.

Francuski dužnosnici istražuju kako je osumnjičeni dospio u Lyon nakon napada 19. prosinca u Berlinu za koji je odgovornost preuzela Islamska država.

Komentiraj

FOTO: EPA/BKA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.