Svečanim lirugijskim bogoslužjem u pravoslavnim crkvama blagdan Božića proslavljen je u Vukovaru, Vinkovcima i drugim crkvama u na području Vukovarsko-srijemske županije, uz poruku da je Božji blagoslov potreban svim ljudima, bilo koje vjere.

 Liturgisko slavlje u vinkovačkoj pravoslavnoj crkvi Silaska Svetog Duha na Apostole služio je paroh vinkovački, protojerej stavrofor Predrag Azap. Zazivajući na vjernike Božji blagoslov, paroh Predrag Azap ustvrdio je kako je blagoslov Boga danas potreban svakome čovjeku bez obzira kojoj vjeri pripadao. “Neka i mi naša srca pretvorimo u malu štalicu u kojoj se naš Spasitelj rodio i neka primimo Krista u svoje srce jer Krist je na ovaj svijet došao radi čovjeka, i svaki čovjek mu je dragocjen i potreban”, kazao je Predrag Azap koji je tijekom liturgije pročitao i ovogodišnju božičnu poslanicu srpskog patrijarha Irineja.
 Vjernici koji Božić svetkuju po julijanskome kalendaru proslavili su taj blagdan na liturgijskom slavlju i u vukovarskim pravoslavnim crkvama Svetog Oca Nikolaja i Prepodobne Matere Paraskeve na Dobroj vodi.
 Nakon bogoslužja, vjernici su se uputili svojim domovima u kojima će svečanim objedom nastaviti proslavu Božića.

Komentiraj

FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.