Sindikat njemačkih policajaca u nedjelju je za dpa kazao da njihovi policajci više ne stignu registrirati sve imigrante bez dokumenata jer u Njemačku stižu u sve većem broju.

Potvrđujući ranije napise u medijima o tome, zamjenik predsjednika sindikata njemačkih policajaca Joerg Radek izjavio je da pripadnici policije već mjesecima nisu u mogućnosti, u skladu s njemačkim zakonom, evidentirati otiske prstiju i fotografirati imigranate koji bez dokumenata ulaze iz Austrije u Bavarsku.

“Procjenjujemo da od početka godine nije obrađeno, odnosno da nismo uzeli otiske prstiju niti fotografije oko 45.000 imigranata koji su u Njemačku ušli bez dozvola”, rekao je Radek za dpa.

Evidencija sve većeg broja izbjeglica koji stižu u Njemačku postala je pravi izazov za njemačku policiju, stoji u izvješću glavnog stožera policije u Potsdamu blizu Berlina.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.