U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, Ivan Šarić na dan 11. studenog proslavlja desetljeće svoje stand up karijere,

Od malih nogu Ivan Šarić bio je zaljubljen u svijet informatike, no u trenutku kada je 2006. godine od prijatelja dobio izgrebani DVD sa stand up nastupom Robina Williamsa događa se kompletni preokret i umjesto pisanja linija koda, on počinje pisati tekstove za svoje nastupe. Umjesto ‘kopanja’ po kučištu računala, on ‘kopa’ po glavama svoje publike i uspješno ih navodi ne samo do smijeha, nego i do nekih novih shvaćanja o njima samima.

Ubrzo postaje pripadnik novog vala stand up komičara, a oduševljava jednom verzijom britkog britanskog humora Eddia Izzarda i Monty Pythona, uklopljenog u svakodnevne događaje ljudi koji žive u Hrvatskoj, posebno Dalmaciji i oko nje. Njegov stil mješavina je opservacijskog i apstraktnog humora primjenjiva na širokoj paleti tema, od muško-ženskih odnosa, života na Balkanu, života u Dalmaciji, političkih i regionalnih tema pa sve do sarkastičkog pogleda na samog sebe.

Jedinstven smisao za humor i pedantan stav prema svojoj izvornoj profesiji ga neprestano dovodi pred sve veću i veću publiku, koja ga je do sada imala prilike gledati na više od 1 500 stand up nastupa u Hrvatskoj i izvan nje. Samo u ovoj godini, nasmijao je više od 30 000 ljubitelja komedije.

Nakon prošlogodišnjih rasprodanih nastupa u Kazalištu Kerempuh i ovogodišnjeg rasprodanog nastupa u INK Pula, Ivan Šarić je pokazao da je stand up komedija prerasla klupsku scenu i zasluženo došla na jedan veći kulturni nivo.

I tako, deset godina nakon onog izgrebanog DVD-a sa stand up nastupom Robina Williamsa, Ivan Šarić nastupa u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Nešto što niti jedan domaći stand up komičar do sada nije imao čast učiniti, 11. studenog imat će čast Ivan Šarić.

Njegov nastup desetljeća najbolja je pozivnica za ljubitelje stand up-a i one koji će to tek postati.

Ulaznice uskoro dostupne na www.ulaznice.hr i www.lisinski.hr te na blagajnama KD Vatroslava Lisinskog.

Foto: Mario Pavlović
Foto: Mario Pavlović

Komentiraj

<