Nakon prošlogodišnjih rasprodanih nastupa u kazalištu Kerempuh i ovogodišnjeg rasprodanog nastupa u INK Pula, Ivan Šarić ima još jedan razlog za slavlje.

Svega nekoliko dana od najave velikog nastupa u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, kojim 11. studenoga proslavlja desetljeće svoje stand up karijere, ulaznice za isti su rasprodane. Budući da je našem najpoznatijem komičaru pošlo za rukom ono što mnogima nije, dokazao je kako je stand up komedija prerasla klupsku scenu i zasluženo došla na jedan veći kulturni nivo.

Za sve one koji su ostali bez svojih mjesta za događaj za koji se tražila ulaznica više, stiže dobra vijest. Kako bi bili sigurni da će svi ljubitelji stand up-a doći na svoje, u prodaji su ulaznice za novi nastup, koji će se održati 07. prosinca, također u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Od malih nogu Ivan Šarić bio je zaljubljen u svijet informatike, no u trenutku kada je 2006. godine od prijatelja dobio izgrebani DVD sa stand up nastupom Robina Williamsa događa se kompletni preokret i umjesto pisanja linija koda, on počinje pisati tekstove za svoje nastupe. Umjesto ‘kopanja’ po kučištu računala, on ‘kopa’ po glavama svoje publike i uspješno ih navodi ne samo do smijeha, nego i do nekih novih shvaćanja o njima samima.

Ubrzo postaje pripadnik novog vala stand up komičara, a oduševljava jednom verzijom britkog britanskog humora Eddia Izzarda i Monty Pythona, uklopljenog u svakodnevne događaje ljudi koji žive u Hrvatskoj, posebno Dalmaciji i oko nje. Njegov stil mješavina je opservacijskog i apstraktnog humora primjenjiva na širokoj paleti tema, od muško-ženskih odnosa, života na Balkanu, života u Dalmaciji, političkih i regionalnih tema pa sve do sarkastičkog pogleda na samog sebe.

Jedinstven smisao za humor i pedantan stav prema svojoj izvornoj profesiji ga neprestano dovodi pred sve veću i veću publiku, koja ga je do sada imala prilike gledati na više od 1 500 stand up nastupa u Hrvatskoj i izvan nje. Samo u ovoj godini, nasmijao je više od 30 000 ljubitelja komedije.

Njegov nastup prepun opservacijskog i apstraktnog humora primjenjivog na širokoj paleti tema najbolja je pozivnica za ljubitelje stand up-a i one koji će to tek postati.

Ulaznice dostupne na www.ulaznice.hr i www.lisinski.hr te na blagajnama KD Vatroslava Lisinskog.

Foto: Mario Pavlović
Foto: Mario Pavlović

Komentiraj