Identificirano je tijelo Francuza, moguće jednog od napadača na koncertnu dvoranu Bataclan gdje je pronađena i sirijska putovnica, objavile su francuske službe, a bavarske vlasti ispituju je li uhićeni muškarac iz Crne Gore s krijumčarenim oružjem možda povezan s napadima na Pariz u kojima je 127 osoba ubijeno, a 300 ranjeno.

Francuske nadležne službe identificirale su tijelo muškarca u dvorani u Bataclanu gdje su na rock koncertu napadači pobili 80 mladih ljudi. Ne navodeći drugih pojedinosti francuski izvori nisu objavili ime ili životni put identificiranog francuskog državljanina već su tek naveli da je bio poznat obavještajnim službama.

U dvorani Bataclan blizu tijela jednoga od napadača pronađena je sirijska putovnica i provjere su u tijeku, rekli su policijski izvori.
“Sirijski trag” jedna je od radnih hipoteza istrage, rekli su i provjeravaju te elemente u suradnji s inozemnim obavještajnim službama.
U subotu ujutro policijski je izvor agenciji France presse rekao da su napadači samoubojice bili “muškarci vični ratovanju i savršeno uvježbani”, a očevici su ih opisali kao “dosta mlade i ljude sigurne u sebe”.
Pitanje njihove obuke i evenutalnog boravka u zoni džihada, napose u Siriji, “brzo se nametnulo” u istrazi, rekli su policijski izvori.
Njemačke vlasti ispituju je li muškarac uhićen 5. studenoga zbog krijumčarenja oružja možda povezan s napadima u Parizu, javljaju agencije dpa i Reuters.
U saveznoj pokrajini Bavarskoj policija je uhitila 51-godišnjeg Crnogorca u čijem je automobilu pronađeno skriveno oružje, strojnice, ručne granate i 200 grama eksploziva.
Mediji javljaju da je taj muškarac uhićen na autocesti blizu grada Rosenheim vjerojatno putovao u Pariz.
“Postoje razumne sumnje za pretpostavku da je bio povezan” s napadima na Pariz, rekao je bavarski premijer Horst Seehofer.-

Komentiraj