Francuski predsjednik Emmanuel Macron pozivom Donaldu Trumpu na proslavu 14. srpnja u Parizu želi američkom predsjedniku “pružiti ruku i vratiti ga u krug” te izbjeći da bude izoliran, objasnio je u četvrtak glasnogovornik vlade Christophe Castaner.

Macron je pozvao američkog predsjednika na mimohod povodom proslave francuskog nacionalnog praznika, Dana pada Bastille, na Elizejske poljane.

“Emmanuel Macron želi da američki predsjednik ne bude izoliran. Donosi ponekad teške odluke zbog kojih žalimo, primjerice o klimi”, nastavio je glasnogovornik vlade.

Macron “može omogućiti, pružajući ruku kao što to radi simbolično tog dana, da se predsjednika SAD-a vrati u krug”, rekao je on.

Predsjednik je pozvao u četvrtak da se “ne prekidaju” odnosi sa SAD-om niti da se “izolira” ta zemlja, ne skrivajući pritom neslaganje s Trumpom.

Komentiraj

PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.