Imami Saudijske Arabije danas su proglasili džihad protiv režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, Rusije i Irana. Zajedničku izjavu koja od sunitskih muslimana traži da “pohitaju” u Siriju je potpisalo više od 50 svećenika i akademika, navodi Daily Mail.

Poziv je upućen nekoliko sati prije nego što su dvije rakete ispaljene na rusko veleposlanstvo u Damasku ispred kojeg su se okupili građani zahvalni zbog intervencije Kremlja u Siriji.

Imami su pozvali sunitske vlade u regiji da “pruže svu moralnu, materijalnu, političku i vojnu pomoć” u borbi protiv Assada.

U izjavi koju su podržali svećenici piše da je u tijeku “pravi rat protiv sunita, njihovih zemalja i njihovog identiteta.”

“Sveti ratnici u Siriji brane čitavu Islamsku naciju. Vjerujte im i pružite im podršku jer ako izgube, ne dao Bog, na red će doći jedna sunitska zemlja za drugom,” citira Newsweek.

Reuters u svom izvješću ističe da imami koji su potpisali izjavu nisu povezani sa saudijskom vladom.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.