Požar u C.I.O.S.-u na zagrebačkom Jankomiru je pod kontrolom, priopćeno je iz C.I.O.S-a.

“Požar je pod kontrolom. Plamen je zaustavljen, a vatrogasci trenutačno rahle požarište i zalijevaju opožareni materijal”, kaže se u priopćenju.

U krugu poduzeća C.I.O.S., tvrtke koja prikuplja i prerađuje industrijski otpad, u ponedjeljak oko 20,30 sati buknuo je požar.

Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama priopćio je da je Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar obavio više mjerenja kvalitete zraka u neposrednoj blizini požarišta i široj okolini te da nije utvrđena prisutnost štetnih plinova. Zavod će nastaviti mjeriti kvalitetu zraka, a o rezultatima će javnost biti bez odgode obaviještena, kažu u Uredu.

Iz C.I.O.S.-a su izvijestili da je požar možda podmetnut. Kažu da još nije poznat uzrok, ali da je djelatnik zaštitarske službe desetak minuta prije njegova izbijanja primijetio paraglajdera koji je kružio nad otpadom, točno nad mjestom izbijanja požara.

Komentiraj

FOTO:Marko Lukunic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.