Požar u mjestu Bobovišća na istočnom dijelu Brača u subotu se približio na nekoliko metara od vikendica i  kuća u istoimenoj uvali ali su vatrogasci intervencijom spriječili vatrenu buktinju da zahvati  kuće i vikendice te je u ranim poslijepodnevnim satima požar je lokaliziran.

“U jednom trenutku vatra se približila kućama i vikendicama u uvali Bobovišća na svega nekoliko metara li na tom su mjestu vatrogasci sa dva vatrogasna vozila uspjeli zaustaviti širenje vatrene buktinje prema kućama te nije nastala nikakva materijalna šteta i uklonjena  je opasnost da požar zahvati kuće i vikendice,” rekao je za Hinu zapovjednik DVD Supetar Nikola Martinić.
Po njegovim riječima više od 40 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila, uz pomoća dva kanadera, uspjelo je u ranim poslijepodnevnim satima lokalizirati taj požar.
Dodao je kako je  požaru izgorijelo oko šest hektara makije i niskog raslinja.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.