Više tisuća ljudi moralo je u srijedu napustiti prostor u kojemu se održavao plesni festival u Castelo de Videu, u središtu Portugala, zbog požara nepoznata uzroka koji je buknuo na parkiralištu, pri čemu nitko nije ozlijeđen, priopćili su organizatori i policija.

“Osobe koje su bile u prostoru gdje se održavao festival udaljene su i smještene na sigurno”, rekla je za AFP organizatorica festivala Andancas, Catarina Serrazina, ocijenivši da je u srijedu bilo između 2000 i 3000 gledatelja.

Vatra je oštetila stotine automobila, rekao je glasnogovornik policije a prenijela je portugalska agencija Lusa.

Portugalska televizija SIC Noticias objavila je snimke potpuno izgorjelih vozila i parkirališta udaljenog nekoliko stotina metara, iznad kojeg s dizao gust crni dim.

Požar je ugašen predvečer, nakon nekoliko sati borbe s vatrom, priopćila je spasilačka služba.

Festival narodnog plesa Andancas koji se od 1. do 7. kolovoza održava u Castelo de Videu, treba se nastaviti tijekom večeri, najavljuju organizatori. Oko 40.000 gledatelja očekuje se tijekom trajanja festivala.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.