POVRATAK U 49. GODINI Teddy Sheringham ponovo na travnjaku

Teddy Sheringham vraća se na nogometne terene kao igrač. Legendarni nogometaš Manchester Uiteda, koji je trener niželigaša Stevenagea, registrirao se kao igrač i mogao bi ponovno zaigrati već ovog tjedna, 151 dan prije svog pedesetog rođendana.

Klub je u priopćenju naglasio kako ovaj potez i nije toliko neobičan, jer su i neki prijašnji menadžeri nastupali za ekipu u kup natjecanjima. Stevenage u srijedu igra protiv Welwyn Garden Cityja u Herts Senior Cupu.

Sheringham je 51 put nastupio za englesku reprezentaciju, a sa Unitedom je 1999. godine osvojio Ligu prvaka. U igračku je mirovinu otišao 2008. godine sa 42 godine. U karijeri je nastupao i za Millwall, Nottingham Forest, Tottenham Hotspur, Portsmouth i West Ham United, a na klupu Stevenagea sjeo je u svibnju ove godine.

Osim Sheringhama, za igru se prijavio i njegov pomoćni trener, Kevin Warson. Ipak, sa 49 godina neće postati najstariji igrač. Prošle je godine Dave Beasant bio prijavljen. Imao je tada 56 godina, ali susret je proveo na klupi. Rekord drži Sir Stanley Matthews, koji je 6. veljače 1965. godine nastupio za Stoke dva dana naskon svog 50. rođendana.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.