POVRATAK IZ MIROVINE Phil Collins: “Konj je izašao iz staje, jedva čekam vratiti se”

Britanski pjevač Phill Collins nije dugo izdržao u mirovini. Četiri godine nakon što je najavio kako se povlači iz glazbe kako bi bio ‘tata na puno radno vijeme’ pjevač je za Rolling Stone rekao da više nije službeno u penziji.

“Konj je izašao iz staje i jedva čekam ponovno krenuti”, rekao je 64-godišnji član legendarnih Genesisa dodajući kako bi ‘bilo blesavo više ne raditi glazbu’.

Posljednji album izašao mu je 2002. godine, a 2010. godine izdao je Motown obrade ‘Going back’ i osvojio glazbene ljestvice. 2007. godine za vrijeme povratničke turneje Genesisa povrijedio je kralježnicu i živac u ruci, zbog čega više nije mogao svirati bubnjeve.

 

  • Za Rolling Stone je rekao kako će se ‘preseliti’ u vlastiti studio u kući u Miamiju i sljedećeg mjeseca početi snimati novi materijal. Skupio je za tu prigodu i novi bend, čiji je član i Jason Bonham, sin bubnjara Led Zeppelina Johna Bonhama.

 

Nije isključio mogućnost nove turneje, ali je naglasio kako bi ona morala biti kratka. “Ipak, želio bih svirati na stadionima u Australiji i Dalekom istoku, a turneja je jedini način da to ostvarim. S druge strane, nekada bih samo žeio svirati u malim kazalištima na intimnijim koncertima. Vidjet ćemo kako će se sve odvijati”, rekao je.

Collins je jedan od najuspješnijih autora i izvođača u povijesti, a član je slavne trojke (uz Michaela Jacksona i Paula McCartneyja) zahvaljujući tome da je prodao više od 100 milijuna albuma diljem svijeta kao solo umjetnik i kao član nekog benda. Osvojio je sedam nagrada Grammy, šest Brit Awardsa, Oscara i dva Zlatna globusa.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.