Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine okupili su se u četvrtak navečer, nakon što je završila 38. sjednica, i na 39. sjednici, koja je zbog povjerljivog sadržaja zatvorena za javnost.

Kako se doznaje, gradski zastupnici su na početku sjednice dobili povjerljiv materijal i potpisali izjavu o povjerljivosti.

Obavijest o tome da će se održati “tajna” sjednica Gradske skupštine iznio je u javnost SDP-ov gradski zastupnik Dominik Etlinger, koji je na svojem facebook profilu objavio preslik poziva.

U pozivu koji je objavio stoji da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zatražio posebnu sjednicu Gradske skupštine koja će biti zatvorena za javnost i povjerljiva za sve gradske zastupnike i ostale nazočne zato što prijedlog zaključka i popratna dokumentacija sadržavaju informacije koje se u skladu sa Zakonom o tržištu kapitala smatraju povlaštenima i nisu dostupne javnosti.

Sljedeća, 40. sjednica zagrebačke Gradske skupštine održat će se 19. svibnja.

Komentiraj

FOTO:Borna Filic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.