Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je odluku da je potpredsjednik Sabora Božo Petrov bio u sukobu interesa zbog imenovanja i predlaganja šogora u nadzorne odbore dok je bio gradonačelnik Metkovića.

Povjerenstvo je naglasilo da su na Božu Petrova utjecali osobni odnosi te da nije postupao nepristrano, odgovorno i savjesno kada je, dok je bio gradonačelnik Metkovića, svog šogora Peru Jerkovića imenovao za člana odnosno predsjednika nadzornog odbora metkovske Čistoće te ga predložio za člana nadzornog odbora lokalnog Vodovoda, javlja Dnevnik.hr.

Dalija Orešković, predsjednica Povjerenstva, navela je kako se Petrovu može izreći samo opomena, ne i sankcija.

Petrov je bio prijavljen Povjerenstvu i zbog istodobnog obavljanja posla liječnika specijaliste u zdravstvenoj ustanovi za medicinu rada te dužnosti zastupnika, potpredsjednika vlade i predsjednika Sabora. U tom slučaju postupak nije pokrenut, jer je utvrđeno da posao liječnika koji je Petrov obavljao u Metkoviću od 29. prosinca 2015. do kraja 2016. nije bio u takvom opsegu da bi ga se moglo smatrati redovitim i stalnim zanimanjem.

Komentiraj