Od sljedeće godine karta za dubrovačke zidine, umjesto 120 kuna, stajat će 150 kuna, potvrdio je u utorak tajnik Društva prijatelja dubrovačke starine (DPDS) Niko Kapetanić.

Malo vijeće Društva prijatelja dubrovačke starine predložilo je na posljednjoj sjednici povećanje cijene karata za dubrovačke zidine za sljedeću godinu. Pojedinačna karta stajat će tako 150 kuna umjesto 120 kuna, rekao je Kapetanić.
Podsjetio je kako je to bio prijedlog DPDS-a Uredu gradonačelnika, iz kojeg je danas stigla potrebna suglasnost, a za to su se odlučili zbog znatno povećanog broja posjetitelja u prvim mjesecima ove godine.
Kapetanić je rekao kako ove godine očekuju više od milijun posjetitelja jer je u prva tri mjeseca ove godine u odnosu prema istom razdoblju prošle godine, koja je bila rekordna, zabilježen porast od 37 posto. Prošle godine zidine je posjetilo 994 tisuće gostiju, dodao je.

Osim pojedinačnih karata, od 1. siječnja 2017. poskupjet će i ulaznice za djecu, studente, branitelje i invalide s dosadašnjih 30 na 50 kuna, a isto toliko će stajati i pojedinačna ulaznica za tvrđavu Lovrijenac.
Kako stoji na stranicama grada Dubrovnika, gradonačelnik Vlahušić podupro je odluku Društva prijatelja dubrovačke starine, a predložit će i povećanje cijena ulaznica za Javnu ustanovu Lokrum i Dubrovačke muzeje.
S novom cijenom i brojem posjetitelja potencijal dubrovačkih zidina je 150 milijuna kuna, a uvođenjem večernjih obilazaka povećao bi se za dvadesetak posto, navodi Vlahušić, stoji na stranicama grada Dubrovnika.
Napominje se i kako će gradonačelnik upravnim vijećima Javne ustanove Rezervata Lokruma i Dubrovačkih muzeja preporučiti da u sljedećem razdoblju cijene ulaznica usklade s novim cijenama za zidine.

Komentiraj

FOTO:Grgo Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.