Maskirani Nijemci otvorili su sezonu karnevala u četvrtak, tradicionalnim Weiberfastnachtom ili “ženskim karnevalom” kada žene preuzimaju vlast i simbolično “kastriraju” muškarce sjekući im kravate.

Karnevalsko slavlje počelo je točno u 11 sati i 11 minuta u Koelnu i ostalim gradovima u katoličkim dijelovima zemlje, unatoč oluji i povećanim mjerama sigurnosti nakon islamističkog napada na Božićni sajam u Berlinu u kojem je ubijeno dvanaestoro ljudi.

Šef policije u Mainzu pozvao je sudionike da budu razumni i ne oblače se u bombaše samoubojice s eksplozivnim pojasevima, pišu lokalni meidji.

Maske i perike u stilu Donalda Trumpa osobito su tražene diljem Njemačke gdje su karnevali prilika za zadirkivanje političara.

Vlasnica bavarske tvrtke za proizvodnju kostima Susanne Mueller kaže da je oko 30 posto krinka ove godine posvećeno upravo neobičnoj frizuri novog američkog predsjednika.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.