Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) u srijedu je u Zagrebu od regionalnog ureda za distribuciju pametnih telefona CAT i Hrvatskog telekoma (HT) dobila donaciju CAT mobitela u vrijednosti 56 tisuća kuna.

To će HGSS-u, po ocjeni njenog pročelnika Vinka Prizmića, biti od iznimno velike koristi.

“HGSS se CAT telefonima koristi već duže vrijeme zbog njihove robusnosti i izdržljivosti na svim terenima i u najtežim vremenskim uvjetima u kojima najčešće i obavljamo naš posao te nam je stoga važno imati pouzdane uređaje za lociranje unesrećenih i međusobnu komunikaciju”, istaknuo je Prizmić na dodjeli donacije, u sklopu čega su novinarima predstavljene i novosti u ponudi CAT mobitela.

Regionalna menadžerica za distribuciju CAT pametnih telefona Lidija Halapir objasnila je da te telefone proizvodi Bullitt Grupa iz Velike Britanije koja je od američke grupacije Caterpillar kupila pravo na brand CAT.

“Trenutno u svijetu postoje četiri tvornice koje proizvode CAT telefone, koji su u prošloj godini globalno bili na prvom mjestu po prodaji među robusnim i izdržljivim mobilnim telefonima. U Hrvatskoj su prisutni više od dvije godine te smo zadovoljni s prodajom koja je u stalnom porastu”, istaknula je Halapir.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.