Abdelhamid Abaaoud, za kojeg se vjeruje da je bio mozak napada u petak u kojima je poginulo 129 ljudi, jedan je od ubijenih u policijskom napadu u Parizu u srijedu, objavio je u četvrtak u pisanoj izjavi pariški tužitelj.

Abaaoud, 28-godišnji belgijski militant, koji se hvalio organizacijom napada u Europi uime džihadističke skupine Islamska država, optužen je za koordinaciju samoubilačkih napada bombom i pucnjava u petak na sedam lokacija u Parizu.

Policija je ispočetka mislila da je u Siriji, ali u daljnjoj se istrazi pojavila kuća u pariškom predgrađu St. Denisu na koju su policajci u punoj spremi izvršili napad pred zoru, tijekom kojeg je bilo puno pucnjave i eksplozija.

“Abdelhamid Abaaoud upravo je i službeno identificiran, nakon usporedbe otisaka prstiju, kao jedna od ubijenih osoba u napadu”, kaže se u izjavi. “Riječ je o truplu koje smo pronašli u zgradi, izrešetano mecima”.

U napadu na zgradu u St. Denisu ubijeno je najmanje dvoje ljudi, a osmero je uhićeno. Napad je izvršen nakon dojave da je Abaaoud u Parizu.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.