– Kao što je bilo najavljeno bivši kapetan hrvatske reprezentacije Zvonimir Boban (47) imenovan je zamjenikom glavne tajnice Fife, a bit će zadužen za razvoja nogometa i organizaciju natjecanja.

Novinska agencija Reuters navodi da će Boban imati vrlo važnu ulogu u novoj podjeli poslova u Fifi, koju od veljače vodi Gianni Infantino.

Imenovanje dvojice zamjenika glavne tajnice, Zvonimira Bobana i Marca Villigera, objavljeno je u ponedjeljak u sjedištu Fife u Zuerichu. I dok će Boban bit šef sportskog odjela, iskusni pravnik Marco Villiger bit će zadužen za komercijalne i administrativne poslove.

Imenovanja je obrazložila Senegalka Fatma Samoura, koja je nedavno izabrana za glavnu tajnicu Fife, čime je postala prva žena na toj dužnosti.

Komentiraj

FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.