Čamci, helikopteri, ali i policija s kopna, kao i očajna sestra i prijatelji od ponedjeljka ujutro tragaju za 17-godišnjimŠtefanom Weissenbergerom iz Marijanaca koji je prema riječima prijatelja koji su se s njim u nedjelju poslijepodne kupali na Dravi, skočio s pješačkog mosta, no iz Drave nije isplivao…

– Bila sam s njim u subotu do 20.30 i bio je presretan jer je u ponedjeljak trebao izići iz Doma za odgoj djece i mladeži gdje je bio posljednja tri mjeseca. U nedjelju je izišao s prijateljima prijepodne i bio neko vrijeme u jednom kafiću, a potom su se otišli kupati. Štefan je odličan plivač, vrlo izdržljiv, visok gotovo dva metra i ne mogu vjerovati da nakon što je skočio s mosta nije izronio, ispričala je sestra Kristina, kao i to da je bratova odjeća pronađena, mobitel također, no Štefana nema.

[quote_box_center]

  • Šokiran je i Mato Lukić, ravnatelj Doma, koji kaže da nije riječ o bijegu iz ustanove, nego o klasičnom nestanku, koji je prijavljen odmah nakon što je mladić, koji je također bio na izlasku, rekao kako Štefana nema.
  • I tijekom jučerašnjeg dana (utorak) policija je u domu razgovarala s mladićima koji su bili u Štefanovom društvu u nedjelju, a prema riječima ravnatelja Lukića, svi su oni vidljivo potreseni.

[/quote_box_center]

Šokiran je i Mato Lukić, ravnatelj Doma, koji kaže da nije riječ o bijegu iz ustanove, nego o klasičnom nestanku, koji je prijavljen odmah nakon što je mladić, koji je također bio na izlasku, rekao kako Štefana nema.

– Imali su u klasičan izlazak u nedjelju i, koliko znam, dogovorili su se kako će se kupati u Dravi, iako mi to ne dopuštamo bez nadzora. Štefan nikada nije bježao, a ako bi kasnije došao, uvijek se uredno javio, ili ako je, primjerice, izišao s djevojkom pa zakasnio nekoliko minuta. U kontaktu smo s obitelji – kaže ravnatelj Lukić.

I tijekom jučerašnjeg dana (utorak) policija je u domu razgovarala s mladićima koji su bili u Štefanovom društvu u nedjelju, a prema riječima ravnatelja Lukića, svi su oni vidljivo potreseni. Vijest o Štefanovu nestanku od nedjelje dijeli se i na Facebooku.

Inače, u potragu za Štefanom odmah po prijavi nestanka uključila se i policija. U PU osječko-baranjskoj Glas Slavonije doznaje da je u tijeku opsežna potraga za mladićem.

Komentiraj