Uprava Ine je u utorak potpisala novi kolektivni ugovor (KU) s tri najveća sindikata koji djeluju u Ini (INAŠ, SING i EKN), priopćeno je iz Ine.

KU je potpisan na neodređeno vrijeme, a primjenjuje se od 1. svibnja. Potpisivanju su prethodili dugotrajni i složeni pregovori sa socijalnim partnerima nastavno na izazovno okruženje u kojem kompanija posluje, kaže se u priopćenju.

Predsjednik Uprave Ine Zoltán Áldott izrazio je zadovoljstvo postignutim dogovorom i dodao kako novi KU zaposlenicima Ine osigurava prava koja su među najboljima u Hrvatskoj.

“Postigli smo pragmatični dogovor oko ključnih pitanja pri čemu smo bili vođeni osnovnim ciljem, a to je održivost poslovanja u ovim vremenima izazovnima za naftnu industriju. Ovakav pristup kolektivnim pregovorima pokazuje visoku razinu socijalnog dijaloga koji se oduvijek njegovao u Ini”, rekao je Áldott.

Komentiraj

FOTO:: Anto Magzan/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.