Postignut je dogovor Vlade i sindikata javnih službi oko sklapanja privremenog Temeljnog kolektivnog ugovora. On će se početi primjenjivati od 13. ožujka, a trajat će do 1. kolovoza.

Kako piše N1, ukoliko se u tom razdoblju ne dogovori potpisivanje novog Temeljnog kolektivnog ugovora produžit će se primjena prava iz privremenog sve do postizanja dogovora.

”Sindikati i Vlada dogovorili su da će u narednom razdoblju prava zaposlenih u javnim službama regulirati kratki Temeljni kolektivni ugovor koji će vrijediti do 1. kolovoza s produženom primjenom do 1. studenog”, kazao je ministar Ćorić.

”Ovim temeljnim ugovorom zadržat ćemo ista prava u javnim službama. Argumenti obiju strana su se sveli u ovakve zaključke. To nam daje vrijeme da u pregovorima o novom Kolektivnom ugovoru  pristupimo spremni i da postignemo bolje uvjete rada za naše radnike u javnim službama”, kazao je, prenosi N1.

Pregovorima su zadovoljni i predstavnici sindikata:

”Ono što smo tražili je da sklapamo ugovor na kraći period. Vlada je prihvatila i to je pozitivan pomak. Bili su teški pregovori jer je Vlada inzistirala da se regres regulira kao u državnim službama što bi nama bilo neprihvatljivo. Od toga se odustalo. Očekujemo u novim pregovorima nastavak dobre vjere”, izjasnila se predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.

Komentiraj