Gradonačelnik Dubrovnika HNS-ov Andro Vlahušić rekao je u utorak kako je postignut dogovor s predstavnicima Grupacije Lukšić, te kako će dubrovačka žičara od 8. srpnja početi plaćati koncesiju.

Odgovarajući na vijećnička pitanja u sklopu sjednice dubrovačkog Gradskog vijeća, Vlahušić je istaknuo kako su ga na sastanku u utorak predstavnici grupacije Lukšić izvijestili da su prihvatili uvjete koncesije, koje je predložilo Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

“Resorno MInistarstvo je sagledalo sve i predložilo razumno rješenje za Grad Dubrovnik. Građani će imati povlaštenu cijenu za žičaru od 15 kuna, a stanovnici Bosanke pokaz. Koncesija će početi teći već od 8. srpnja, odnosno čim počne teći nova radna dozvola”, rekao je Vlahušić. Nije želio govoriti o ‘konkretnim brojkama’ dok se sporazum formalno ne potpiše.

  • Koncesija će početi teći već od 8. srpnja, odnosno čim počne teći nova radna dozvola

Prijepori oko poslovanja dubrovačke žičare traju već nekoliko godina, a prema posljednjem modelu kojeg je pred Excelsa nekretnine, inače u vlasništvu Grupacije Lukšić, stavio gradonačelnik Vlahušić, Grad Dubrovnik je na ime koncesije potraživao 24 posto iznosa od svake prodane karte, kao i deset tisuća kuna mjesečno sljedećih 50 godina. Lukšići su taj prijedlog odbili.

Komentiraj

PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.