Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i njegov ruski kolega Vladimir Putin u petak su se dogovorili o bržoj dopremi humanitarne pomoći sirijskoj pokrajini Alepu, objavili su turski mediji.

U telefonskom razgovoru “dvojica čelnika (…) su se dogovorila da će ubrzati napore radi dopreme pomoći stanovnicima Alepa”, izvijestila je provladina novinska agencija Anadolija, dodajući da je Erdogan izvijestio Putina o tijeku turske vojne operacije u Siriji.

Ovaj razgovor ruskog i turskog čelnika je novi konkretan znak normalizacije veza Moskve i Ankare koja je počela krajem lipnja, devet mjeseci nakon turskog rušenja ruskog bombardera iznad tursko-sirijske granice koje je potaknulo diplomatski spor dviju zemalja.

Kremlj je potvrdio telefonski razgovor. “Čelnici su opširno razgovarali o stanju u Siriji. Istaknuli su važnost zajedničkih napora radi borbe s terorizmom”, objavio je u priopćenju.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.