EPA/ALEXEI NIKOLSKY

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je naredio obustavu svih ruskih letova za Egipat. Odluka je donijeta nakon što su britanski istražitelji obavili kako vjeruju da je bomba postavljena na let prije polijetanja, prenosi BBC.

U padu zrakoplova Metrojet Airbus A321 koji je letio iz Šarm el-Šeika za St. Petersburg poginule su sve 224 osobe. Većina žrtava bilo je iz Rusije.

Militanti povezani s terorističkom skupinom Islamska država preuzeli su odgovornost za pad zrakoplova. Članovi skupine Sinajska provincija nisu otkrili kako su točno uništili zrakoplov. Islamska je država u posljednje vrijeme pozvala na rat protiv Rusije i SAD-a zbog njihovih zračnih napada u Siriji.

Britanski su istražitelji primili informacije skupljene u transkriptima komunikacije između članova Sinajske provincije, prema kojima je avion srušen pomoću bombe. Ipak, i Egipat i Rusija rekli su da je još prerano da bi se izvodili zaključci.

Stručnjaci vjeruju kako je eksplozivnu napravu mogao postaviti netko tko je imao pristup prostoru za prtljagu aviona, a bomba je mogla biti postavljena neposredno prije polijetanja aviona.

Komentiraj