Posmrtni ostaci ruskog pilota, koji je ubijen nakon što je Turska srušila ruski borbeni zrakoplov prošli tjedan, prebačeni su u Tursku u subotu navečer i bit će predani Rusiji, izjavio je u nedjelju turski premijer Ahmet Davutoglu.

 Prema posmrtnim ostacima pilota postupa se u skladu s pravoslavnom tradicijom, rekao je Davutoglu na tiskovnoj konferenciji u Ankari prije odlaska u Bruxelles na sastanak s čelnicima Europske unije posvećen migrantima.

 Davutoglu je kazao da bi se i ubuduće  mogli događati incidenti slični onome s rušenjem ruskog aviona ako se ne budu razmjenjivale informacije i ne uspostavi koordinacija, budući da u Siriji djeluju različite koalicije s različitim ciljevima.
 Ataše za medije ruskog veleposlanstva u Ankari Igor Mitjakov izjavio je za agenciju TASS da će tijelo poginulog rukog pilota Olega Peškova danas biti predano ruskim diplomatima u Turskoj.
 Po njegovim riječima, još se ne zna kada će njegovo tijelo biti prebačeno u Rusiju.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.