U sedamdesetidevetoj godini života od posljedica raka preminuo je glumac Alex Rocco, napoznatiji po ulozi šefa casina u filmu Kum, izvještava BBC.

 

  • Za ulogu u filmu Kum rekao je kako je to bila ‘bez ikakve sumnje, moja najbolja ulaznica za sva vrata’

 

Ovaj glumac je dobitnik nagrade Emmy za ulogu u sitcom seiji The Famous Teddy Z, koja je bila popularna devedesetih godina. Rođen je 1936. godine u gradu Cambridgeu saveznoj američkoj državi Massachusetts, imao je veza s kriminalom, uhićen je, ali nije osuđivan te se preselio u Kaliforniju gdje je radio kao barmen. Nakon tog odlazi u Los Angeles, gdje uči glumu pod vodstvom Leonarda Nimoya, poznatog po ulozi u seriji Star Trek.

Debitirao je 1965. godine u filmu Russa Meyera, Motor Psycho. Šest godina poslije glumi u filmu Kum. U filmu tumačio je lik Moea Greena, koji je odbio preuzimanje casina od mafijskog šefa u usponu, Michaela Corleonea i zato platio životom.

Nakon te uloge često je glumio gangstera, imao je uloge u dramama, trilerima, imao je više uloga u serijama, kao The Facts of Life, svoj glas posudio je likovima u animiranim filmovima i serijama A Bug’s Life, Family Guy i Batman: Year One. Istaknimo kako je Alex Rocco bio suradnik u animiranoj seriji The Simpsons, bio je zadužen za glas u crtanom filmu Itchy and Scratchy.

Komentiraj