Na gradskom groblju u Trogiru sahranjen je Siniša Svilan, televizijski novinar i urednik koji je u četvrtak oko podneva preminuo u Beogradu. Nakon što se Svilan samo srušio, liječnici su odmah priskočili u pomoć, ali nakon dvadesetominutne reanimacije izgubio je bitku za život.

Posljednji pozdrav došli su mu uputiti brojni prijatelji i kolege uz obitelj. Arijana Čulina, Milan Majerović Stilinović, Joško Lokas, Ivica Propadalo, Danijel Delale, Šime Lučin, Filip Šovagović, Milanka Opačić, Mia Kovačić, Antonija Blaće i drugi, prenosi Jutarnji.

Domaća javnost prije svega će ga pamtiti kao čovjeka koji je na televiziju donio nove, provokativnije sadržaje. Novinarstvom se počeo baviti poslije dolaska u Zagreb u 25. godini iz rodnog Trogira. Radio je na Radiju 101, s Denisom Latinom na Latinici, a kasnije i u emisiji Dobro jutro.

Njegov projekt kojeg je je pokrenuo na TV Mreži, ‘Glamour Caffe’, a nastavio na HTV-u postao je jedan od najgledanijih projekata javne televizije. Nakon toga je radio kao direktor programa Nove TV, a nakon što je proglašen krivim za primanje mita, zaposlio se u Srbiji, prvo kod medijskog mogula Željka Mitrovića, pa onda i kao programski konzultant direktorice beogradske Televizije B92.

Komentiraj