Posljednja skupina kandidata za ustavne suce koji su se u srijedu u 9 sati trebali predstaviti saborskom Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav, zbog glasovanja u sabornici, morali su čekati gotovo dva i pol sata na saborskim hodnicima.

Danas se trebalo predstaviti zadnjih 13 od 46 kandidata za ustavne suce, no kako se neslužbeno moglo čuti troje iz današnje skupine povuklo je svoje kandidature te su od kandidiranja odustali Štefica Stažnik, Renata Žličarić i Domagoj Sivirić.

U javnosti su se zadnjih dana pojavila nagađanja kako je već postignut politički dogovor između SDP-a i HDZ-a oko konkretnih imena za 10 budućih sudaca Ustavnog suda što šef saborskog Odbora za Ustav Robert Podolnjak u sinoćnjoj emisiji “Otvoreno” nije opovrgnuo.

To su, kako mediji navode, na SDP-ovoj listi Josip Leko, Ingrid Antičević Marinović, Rajko Mlinarić, Lovorka Kušan i Andrej Abramović, dok su na HDZ-ovoj Mario Jelušić, Snježana Bagić, Miroslav Šumanović, Branko Brkić i Davorin Mlakar.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.